Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Jasełka

Udekorowanie świątecznego stołu to trudna umiejętność, a także wiedza. Trzeba znać tegoroczne trendy, mieć wyczucie kompozycji, smaku, kolorystyki. Tymi wszystkimi umiejętnościami wykazali się uczniowie Technikum Zawodowego Nr 1, którzy wzięli udział w konkursie na przygotowanie wigilijnego stołu. Do rywalizacji stanęło dziewięć drużyn. Jury I miejsce przyznało drużynie z klasy III technik hotelarstwa w składzie: Michał Pytkowski, Agnieszka Damaszk, Magdalena Dobrowolska. Drugie miejsce przypadło klasie I kucharz reprezentowanej przez: Paulinę Lipińską, Dawida Chmieleckiego, Oskara Popek. Natomiast trzecie miejsce zajęli ex aequo klasa III kucharz i klasa I kelner: Dudziński Patryk, Cichosz Daniel, Sylwestrzak Mateusz (kl. III), Stofrowska Natalia, Krauze Agnieszka, Pelowska Hanna (kl. I).
Po konkursie odbyła się szkolna wigilia, która już na stałe wpisała się do kalendarza szkolnych imprez. Wcześniej jednak mogliśmy zobaczyć cześć artystyczną, w której to wystąpili uczniowie naszej szkoły, przygotowaną przez Panią Marię Gardas.