Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Kulinarne wariacje z dynią w roli głównej

Pasja, zaangażowanie, kreatywność - te słowa najlepiej opisują najzdolniejszych uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Słupsku, którzy pokazali jak wiele możliwości kulinarnych skrytych jest w pięknej, pomarańczowej dyni. "Kulinarne wariacje z dynią w roli głównej", pod tym hasłem uczniowie tworzyli swoje potrawy, w których królował jeden z najsmaczniejszych darów jesieni. A oto efekt ich pracy:

I miejsce - Krzysztof Lis i Marcel Kowal IIIA, za łososia na puree z dyni.

II miejsce - Michał Bokacz i Klaudia Podgórzańska IVA, za ravioli z dynią, ricottą i płynnym żółtkiem na sosie z białego wina.

III miejsce Adam Śliwiński i Sandra Dolna IIA, za dyniowe pierożki na sosie z parmezanu.

Wyróżnienie otrzymały Agnieszka Tarnogrodzka i
Klaudia Taraszkiewicz z kl. IIb za sernik dyniowy.

Galeria