Kelner

Kelner nie tylko serwuje potrawy i napoje. To wyjątkowy asystent konsumenta. Dba o estetykę miejsca posiłku. Nakrywa stoły z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia, z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe). Doradza klientowi w sprawie jadłospisu, wartości odżywczych potraw i sposobu ich przyrządzania. Dobiera potrawy i napoje w zależności od wymagań dietetycznych i specyfiki kuchni regionalnej, staropolskiej i innych narodów. Po ukończeniu szkoły zdobędziesz dwie kwalifikacje: wykonywanie usług kelnerskich i organizacja usług gastronomicznych.

Dzięki dodatkowym kursom szybciej znajdziesz pracę w zawodzie barmana i baristy. Zdobędziesz niezwykłe umiejętności carvingera i florysty. Pokaż wszystkim jak wielką masz kulturę osobistą, która zaowocuje pracą w renomowanych restauracjach hotelowych, kawiarniach, pubach i innych zakładach gastronomicznych. Ucz się praktyki wśród najlepszych w najznakomitszych restauracjach w całym kraju.