Display img 0207

Losy absolwentów

Mateusz Sulik – ukończył szkołę w 2012r. zdobywając zawód technik kelner. Podczas nauki Mateusz wielokrotnie reprezentował szkołę w konkursach regionalnych i ogólnopolskich, m.in. w Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych w Krakowie, zdobywając liczne nagrody i wyróżnienia. Po ukończeniu szkoły kontynuował naukę w Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku oraz pracował jako kelner w kilku renomowanych trójmiejskich restauracjach, m.in. w restauracji ‘U kucharzy” w Sopocie, firmowanej nazwiskiem znanego restauratora Adama Gesslera. Aktualnie Mateusz jest menadżerem w jednej z najlepszych restauracji w Trójmieście - 1611 Restaurant, przy pięciogwiazdkowym hotelu Dwór Oliwski. Mateusz przyznaje, że jego praca jest jego pasją, a swój sukces zawdzięcza swojej determinacji, ciężkiej pracy oraz wiedzy i doświadczeniu, które zdobył uczęszczając do Technikum Zawodowego nr 1 w Słupsku.