Konkurs kucharza - Kraków

XI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Polskie inspiracje kulinarne”
Kraków 05-07 marca 2010 r.

W konkursie wzięli udział uczniowie naszego Technikum i Szkoły Zawodowej:

  • Patryk Dunal - kl.III Technik kucharz
  • Paweł Stępień - kl.I Kucharz małej gastronomii

Celem konkursu jest propagowanie różnorodności potraw i napojów oraz tradycji kulinarnych, dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych, rozwijanie zawodowych zainteresowań uczniów, rozbudzanie pomysłowości i inicjatywy, wyrabianie poczucia estetyki i piękna.

Prywatny Zespół Szkół przywiózł do Słupska wyróżnienie, które zdobył Paweł Stępień za potrawę „Łosoś w pistacjach”.

Uczniowie przygotowywali po dwa dania słone oraz słodkie. Prezentowane potrawy to:

  • w wykonaniu Pawła Stępnia - Łosoś w pistacjach, Rajskie jabłko
  • w wykonaniu Patryka Dunala - Kaczka po smołdzińsku, Gruszka w kruszonce po smołdzińsku

GRATULUJEMY I ŻYCZYMY DALSZYCH SUKCESÓW