Kucharz

Na starcie otrzymasz szkolny strój gastronomiczny - roboczy i reprezentacyjny na konkursy i wyjazdy.

Nie płacisz za produkty, z których gotujesz, a potem jesz.

W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.

Nasza pracownia gastronomiczna jest jak laboratorium, wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt.

Tylko u nas nauczyciele praktycy, szefowie najlepszych restauracji.

Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:

- spływy kajakowe,

- warsztaty tematyczne,

- pikniki integracyjne,

- konkursy wyjazdowe.

Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:

- kelnerskiej,

- baristycznej,

- barmańskiej,

- dietetycznej.



W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie kucharz będziesz:

- poznawać sekrety sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli,

- produkować wyroby kulinarne o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych odsłonach,

- poznawać kuchnię i tradycje kulinarne innych narodów,

- poznawać nowe metody produkcji kulinarnej łączące tradycję z nowoczesnością,

- rozwijać swój talent pod okiem mistrzów kuchni,

- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności,

- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych.


Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie kucharz możesz:

- podjąć pracę w zakładach gastronomicznych w Polsce i na świecie,

- prowadzić własną działalność gastronomiczną,

- w sposób kreatywny łączyć różne techniki i metody pracy,

- tworzyć własne receptury i przepisy kulinarne,

- kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych.


W ogóle jedzenie jest niesamowite w tym, jak potrafi łączyć ludzi.