Technik żywienia i usług gastronomicznych

Zostań prawdziwym szefem kuchni! Bądź mistrzem smaku! Praktykuj u boku kucharzy z najlepszych restauracji i mistrzów cukiernictwa.

Zdobądź dodatkowe umiejętności w dziedzinie cukiernictwa, carvingu. Poznaj sekrety kuchni regionalnej i najnowsze trendy kulinarne na świecie.

Dzięki praktykom zawodowym w najlepszych restauracjach w regionie, tak jak inni nasi absolwenci świetnie odnajdziesz się na wymagającym rynku pracy.

W czasie 4 lat nauki zdobędziesz wiedzę i umiejętności z przedmiotów ogólnokształcących oraz właściwe dla zawodu:

- przechowywanie żywności
- sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
- planowanie i ocena żywienia
- organizowanie produkcji gastronomicznej
- planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych
- język obcy zawodowy

Kwalifikacje:
- sporządzania potraw i napojów
- organizacji żywienia i usług gastronomicznych

Po zdaniu egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe otrzymasz dyplom w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, który honorowany jest w całej Unii Europejskiej i umożliwia pracę we wszystkich restauracjach, pubach kawiarniach, pensjonatach, domach wczasowych, szpitalach, sanatoriach, hotelach, przedszkolach itd.