Technik żywienia i usług gastronomicznych

Na starcie otrzymasz szkolny strój gastronomiczny - roboczy i reprezentacyjny na konkursy i wyjazdy.

Nie płacisz za produkty, z których gotujesz, a potem jesz.

W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.

Nasza pracownia gastronomiczna jest jak laboratorium, wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt.

Tylko u nas nauczyciele praktycy, szefowie najlepszych restauracji.

Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:

- spływy kajakowe,

- warsztaty tematyczne,

- pikniki integracyjne,

- konkursy wyjazdowe.

Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:

- kelnerskiej,

- baristycznej,

- barmańskiej,

- dietetycznej.



W trakcie nauki w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:

- poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli,

- produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych odsłonach,

- tworzyć własne receptury potraw i napojów,

- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności,

- zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni,

- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych,

- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych

- zdobywać doświadczenie podczas praktyk w najlepszych restauracjach w regionie.


Po ukończeniu technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:

- prowadzić własną działalność gastronomiczną,

- podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, pubie,

- być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach,

- pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych,

- po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni,

- kontynuować naukę na wybranych studiach.


W ogóle jedzenie jest niesamowite w tym, jak potrafi łączyć ludzi.