Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Display plakat zdrowe od ywianie

Regulamin konkursu "Zdrowe odżywianie"


REGULAMIN KONKURSU DLA UCZNIÓW

ZESPOŁU SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH

W SŁUPSKU „Zdrowe odżywianie”


§ 1

Uwagi ogólne

Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Słupsku.


§ 2

Cele konkursu

1. Propagowanie zdrowego odżywiania.

2. Stworzenie uczniom możliwości prezentacji własnych dań i pomysłów.

3. Rozwijanie umiejętności kulinarnych.


§ 3

Warunki uczestnictwa

1. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów, jednak wymogiem jest uczestnictwo przynajmniej jednej osoby z każdej klasy.

2. Uczestnik przygotowuje zadanie konkursowe samodzielnie.


§ 4

Zadanie konkursowe

1. Uczestnik konkursu przygotowuje przepis kulinarny na zdrowe danie oraz zdjęcie gotowej potrawy.

2. Prace konkursowe należy przesyłać na adres e-mail: MARTA@szkolaslupsk.onmicrosoft.com do 30.10.2020 r. Należy podać imię, nazwisko oraz klasę.

3. Przepis musi być autorstwa uczestnika.

4. Zdjęcie musi być w formacie JPG i mieć maksymalnie 2MG.

5. Przesłane przez uczestników zadania konkursowe zostaną opublikowane na szkolnym portalu społecznościowym.


§ 5

Zasady przyznawania nagród

1. O wyłonieniu zwycięzców konkursu decyduje powołana Komisja, w której w skład wchodzą nauczyciele.

2. Oceniane będą następujące kryteria:

- zgodność z tematem,

- kreatywność i pomysłowość,

- estetyka wykonania.


Organizator przewiduje dyplomy oraz nagrody rzeczowe dla laureatów konkursu.