Regulamin konkursu "Zdrowe odżywianie"
REGULAMIN KONKURSU DLA UCZNIÓW
ZESPOŁU SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
W SŁUPSKU „Zdrowe odżywianie”
§ 1
Uwagi ogólne
Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Słupsku.
§ 2
Cele konkursu
1. Propagowanie zdrowego odżywiania.
2. Stworzenie uczniom możliwości prezentacji własnych dań i pomysłów.
3. Rozwijanie umiejętności kulinarnych.
§ 3
Warunki uczestnictwa
1. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów, jednak wymogiem jest uczestnictwo przynajmniej jednej osoby z każdej klasy.
2. Uczestnik przygotowuje zadanie konkursowe samodzielnie.
§ 4
Zadanie konkursowe
1. Uczestnik konkursu przygotowuje przepis kulinarny na zdrowe danie oraz zdjęcie gotowej potrawy.
2. Prace konkursowe należy przesyłać na adres e-mail: MARTA@szkolaslupsk.onmicrosoft.com do 30.10.2020 r. Należy podać imię, nazwisko oraz klasę.
3. Przepis musi być autorstwa uczestnika.
4. Zdjęcie musi być w formacie JPG i mieć maksymalnie 2MG.
5. Przesłane przez uczestników zadania konkursowe zostaną opublikowane na szkolnym portalu społecznościowym.
§ 5
Zasady przyznawania nagród
1. O wyłonieniu zwycięzców konkursu decyduje powołana Komisja, w której w skład wchodzą nauczyciele.
2. Oceniane będą następujące kryteria:
- zgodność z tematem,
- kreatywność i pomysłowość,
- estetyka wykonania.
Organizator przewiduje dyplomy oraz nagrody rzeczowe dla laureatów konkursu.