Technik żywienia i usług gastronomicznych - język i kuchnia kaszubska

Chcesz mieć dobrze płatną pracę?

Być specjalistą na skalę światową z kultury, którą chce poznać coraz więcej turystów z Polski i zagranicy?

Dołącz do klasy o profilu kaszubskim. Klasa ta to ewenement w Polsce. Stara się połączyć współczesną modę na odkrywanie korzeni z profesjonalizmem; kulinarnych odkryć z zapomnianym językiem.

Uczniowie poza podstawą programową MEN – czyli technik żywienia i usług gastronomicznych; poznają kulturę, tradycję, kuchnię kaszubską.

W programie liczne wyjazdy; spotkania z restauratorami, którzy odnieśli sukces w tej materii, praktyki w najlepszych restauracjach.

Nasza szkoła bowiem to przede wszystkim łączenie praktyki z wiedzą i przyszłością ucznia. Dlatego absolwenci mają pracę, a nawet spełniają marzenia o własnym lokalu gastronomicznym.

Wykorzystaj szansę – zdobądź zupełnie nową specjalizację. Kaszubi i ich kuchnia poszukiwani są również w wielu restauracjach poza granicami Polski, gdzie te oryginalne smaki przyciągają turystów.

Patronat nad klasą objęli: senator Kazimierz Kleina, Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie oraz Radio Koszalin.