Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

BARDZO UDANE GRILOWANIE

Uczniowie naszej szkoły odnieśli kolejny sukces kulinarny……..

Po bardzo udanym występie na „słupskim grilowaniu” 27 lipca, ekipy reprezentujące naszą szkołę  zostały zaproszone na konkurs grillowania w ramach obchodzonego w dniach 16,17 sierpnia Święta Miasta i Święta Ryby. Wystąpiły trzy ekipy w składzie: Oskar Popek i Agnieszka Rosiak, Rafał Bajak i Kinga Szafrańska oraz Paweł Bajak i Asia Król.

 

Zespoły miały za zadanie zaprezentowanie swojego pomysłu na grilowanego dorsza.

Największe uznanie jury pod przewodnictwem Krzysztofa Szulborskiego – Prezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – zyskał zespół Oskara Popki.  W rywalizacji ogólnej cała nasza ekipa zostawiła w tyle zarówno przedstawicieli dziennikarzy jak i samorządowców  i zajęła I miejsce w konkursie Mistrzostwa w grillowaniu, zdobywając dla szkoły okazały puchar.

Powodów do dumy mieliśmy tego dnia więcej: ogłoszono wyniki przeprowadzonego w dniu 17 lipca konkursu „Smak Pomorza 2013” gdzie w kategorii potrawa regionalna - dorsz pod nazwą „GŁEBIA SMAKÓW Z DORSZA BAŁTYCKIEGO” przygotowany przez uczniów Mateusza Wróblewskiego i Rafała Bajaka zdobył certyfikat Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – „Smak Pomorza 2013”  i jednocześnie I miejsce w kategorii promującej najwyższą jakość i  związek z regionalną tradycją.

Wszystkim uczniom biorącym dział w obu wakacyjnych imprezach serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i gratulujemy wspaniałych wyników.