BARDZO UDANE GRILOWANIE
Uczniowie naszej szkoły odnieśli kolejny sukces kulinarny……..
Po bardzo udanym występie na „słupskim grilowaniu” 27 lipca, ekipy reprezentujące naszą szkołę zostały zaproszone na konkurs grillowania w ramach obchodzonego w dniach 16,17 sierpnia Święta Miasta i Święta Ryby. Wystąpiły trzy ekipy w składzie: Oskar Popek i Agnieszka Rosiak, Rafał Bajak i Kinga Szafrańska oraz Paweł Bajak i Asia Król.
Zespoły miały za zadanie zaprezentowanie swojego pomysłu na grilowanego dorsza.
Największe uznanie jury pod przewodnictwem Krzysztofa Szulborskiego – Prezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – zyskał zespół Oskara Popki. W rywalizacji ogólnej cała nasza ekipa zostawiła w tyle zarówno przedstawicieli dziennikarzy jak i samorządowców i zajęła I miejsce w konkursie Mistrzostwa w grillowaniu, zdobywając dla szkoły okazały puchar.
Powodów do dumy mieliśmy tego dnia więcej: ogłoszono wyniki przeprowadzonego w dniu 17 lipca konkursu „Smak Pomorza 2013” gdzie w kategorii potrawa regionalna - dorsz pod nazwą „GŁEBIA SMAKÓW Z DORSZA BAŁTYCKIEGO” przygotowany przez uczniów Mateusza Wróblewskiego i Rafała Bajaka zdobył certyfikat Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – „Smak Pomorza 2013” i jednocześnie I miejsce w kategorii promującej najwyższą jakość i związek z regionalną tradycją.
Wszystkim uczniom biorącym dział w obu wakacyjnych imprezach serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i gratulujemy wspaniałych wyników.