Bajkowy dzień dyni
Tegoroczne Halloween na Przemysłowej 101 było zdecydowanie bardziej kolorowe niż zwykle. Uczniowie dumnie prezentowali swoje bajkowe stroje na czerwonym dywanie. W tym wyjątkowym dniu ogłoszone zostały wyniki konkursu "Dyniowe cuda", gdzie uczestnicy stworzyli rzeźby z dyni oraz przygotowali ...
więcej
Adios España!
Żegnamy się z piękną Saragossą, po drodze robiąc przerwę na spacer brzegiem morza Barcelony. I choć pożegnania są zawsze najtrudniejsze, to my z uśmiechem i bateriami naładowanymi hiszpańskim słońcem wracamy do domu. Więcej informacji o projekcie:...
więcej
Czas wracać do domu
Saragossa żegnała nas dzisiaj słońcem i melodiami ulicznych grajków. Ostatni spacer, ostatnie spojrzenie na Katedrę Nuestra Señora del Pilar, ostatnia porcja słodkości w najstarszej aragońskiej Churrerii La Fama. Zaopatrzeni w pamiątki z naszej sa...
więcej
Jeséń w kaszëbsczé kùchni - szkolne warsztaty
W ramach realizowanego w naszej szkole projektu Jeséń w kaszëbsczé kuchni odbyły się kolejne warsztaty, których tematem był ziemniak. Warsztaty przebiegły w trzech etapach: - prelekcji i zwyczajach, produktach i sposobach gotowania na Kaszubach,-...
więcej
2F na warsztatach fotograficznych
Za nami kolejne warsztaty w studiu Foto-Kadr Pana Czesława Cekały. Tym razem tematem spotkania były zdjęcia analogowe, które następnie powiększano w ciemni. Dziękujemy za dzielenie się z naszymi uczniami wiedzą i doświadczeniem.
więcej
Hiszpańska kuchnia
Eksplozja smaków i aromatów, tymi słowami możemy określić to, co się dzieje w hiszpańskiej kuchni. A wszystko rozgrywa się na naszych oczach. Jako młodzi adepci sztuki kulinarnej obserwujemy, ale także uczestniczymy w procesie powstawania dań niez...
więcej