Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Display dsc 0145

Bajkowy dzień dyni

Tegoroczne Halloween na Przemysłowej 101 było zdecydowanie bardziej kolorowe niż zwykle. Uczniowie dumnie prezentowali swoje bajkowe stroje na czerwonym dywanie. W tym wyjątkowym dniu ogłoszone zostały wyniki konkursu "Dyniowe cuda", gdzie uczestnicy stworzyli rzeźby z dyni oraz przygotowali ...
więcej
Thumb awatar   kola  zdj    5

Adios España!

Żegnamy się z piękną Saragossą, po drodze robiąc przerwę na spacer brzegiem morza Barcelony. I choć pożegnania są zawsze najtrudniejsze, to my z uśmiechem i bateriami naładowanymi hiszpańskim słońcem wracamy do domu. Więcej informacji o projekcie:...
więcej
Thumb awatar   kola  zdj    6

Czas wracać do domu

Saragossa żegnała nas dzisiaj słońcem i melodiami ulicznych grajków. Ostatni spacer, ostatnie spojrzenie na Katedrę Nuestra Señora del Pilar, ostatnia porcja słodkości w najstarszej aragońskiej Churrerii La Fama. Zaopatrzeni w pamiątki z naszej sa...
więcej
Thumb 395487084 824609743005170 4554967676054062287 n

Jeséń w kaszëbsczé kùchni - szkolne warsztaty

W ramach realizowanego w naszej szkole projektu Jeséń w kaszëbsczé kuchni odbyły się kolejne warsztaty, których tematem był ziemniak. Warsztaty przebiegły w trzech etapach: - prelekcji i zwyczajach, produktach i sposobach gotowania na Kaszubach,-...
więcej
Thumb awatar   kola  zdj    4

Wieczorny spacer ulicami Saragossy

Tu jest pięknie! Więcej informacji o projekcie: #erasmus+
więcej
Thumb 396090520 735952555213783 6211211717183589981 n

2F na warsztatach fotograficznych

Za nami kolejne warsztaty w studiu Foto-Kadr Pana Czesława Cekały. Tym razem tematem spotkania były zdjęcia analogowe, które następnie powiększano w ciemni. Dziękujemy za dzielenie się z naszymi uczniami wiedzą i doświadczeniem.
więcej
Thumb awatar   kola  zdj    3

Hiszpańska kuchnia

Eksplozja smaków i aromatów, tymi słowami możemy określić to, co się dzieje w hiszpańskiej kuchni. A wszystko rozgrywa się na naszych oczach. Jako młodzi adepci sztuki kulinarnej obserwujemy, ale także uczestniczymy w procesie powstawania dań niez...
więcej