Finał IV Edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego dla gimnazjalistów.
Za nami kolejna edycja Regionalnego Konkursu Kulinarnego według Tradycyjnej Kuchni Kaszubskiej. Po raz kolejny, czwarty młodzi adepci sztuki kulinarnej prezentowali przed jury potrawy kaszubskie. Pierwszy etap poświęcony był daniom, w których główną rolę odgrywał drób. W kolejnym etapie, finałowym gimnazjaliści mieli za zadanie przygotować danie, którego motywem przewodnim były ryby pochodzące z regionu kaszubskiego. Oprócz dania głównego uczestnicy przygotowali również desery, w których królowała truskawka. Zwyciężczyniami IV Edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego według Tradycyjnej Kuchni Kaszubskiej zostały Katarzyna Ryszkiewicz i Małgorzata Gnatowska z ZSP z Dębnicy Kaszubskiej. I miejsce zapewniły sobie przygotowując łososia pod kołderką porową i deser truskawkowo-czekoladowy, oczywiście według tradycji kaszubskiej. Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.