Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

II edycja Regionalnego Konkursu Kulinarnego według kuchni kaszubskiej

Po raz kolejny Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Słupsku gościł miłośników kuchni kaszubskiej. Gimnazjaliści z Redzikowa, Jezierzyc, Gogolewa, Sycewic, Dębnicy Kaszubskiej, Łupawy i Gimnazjum nr 6 w Słupsku wzięli udział w pierwszym etapie drugiej edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego według tradycyjnej kuchni kaszubskiej. Dwadzieścia jeden drużyn, pod bacznym okiem szefa kuchni Mariusza Sulikowskiego, z ogromnym zapałem i zaangażowaniem przygotowywało potrawy, których tematem przewodnim była kasza. Gryczana, jaglana, jęczmienna, bulgur, to tylko niektóre rodzaje kasz królujących na talerzach uczestników. Gratulujemy zespołom, które przeszły do półfinału i życzymy sukcesów w dalszych etapach konkursu, a tymczasem zapraszamy do obejrzenia relacji z przebiegu konkursu.

Do półfinału, który odbędzie się 24 kwietnia (poniedziałek) zakwalifikowali się:

Dębnica Kaszubska
Sandra Smoderek i Małgorzata Gnatowska
Julia Paluszek i Zuzanna Karpa

Gogolewo
Marta Buzarewicz i Maciej Szumski

Redzikowo
Piotr Irzyk i Ania Żarczyńska


Jezierzyce
Paula Pluta i Nikola Staszkiewicz
Amelia Nowak i Oliwia Bullmann

Łupawa
Martyna Chwal i Karolina Ludwichowska
Michał Bednarek i Mateusz Raniszewski
Weronika Renka i Julia Zabieglik
Gimnazjum nr 6
Wojtek Król i Adam Śliwiński
Piotr Bieńkowski i Jan Michałowicz
Alicja Bielecka i Kinga Wójcik
Daniel Szmigiero i Maciek Pilecki
Michał Tomaszewski i Cezary Suwała
Patrycja Szyca i Magdalena Sienkiewicz

Galeria