Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

II etap Regionalnego konkursu kulinarnego

Półfinał regionalnego konkursu kulinarnego według tradycji kuchni kaszubskiej za nami. Gimnazjaliści znowu spisali się świetnie, a ich kulinarne czarowanie sprawiło, że przygotowanymi przez nich daniami z drobiu rozkoszowała się cała komisja.
Do finału zakwalifikowało się osiem zespołów.
Jednocześnie mamy zaszczyt poinformować, że po II etapie trzy pierwsze miejsca przyznano:

I MIEJCE Aleksandra Słodzińska Aleksandra Zbroś – Damnica za „Roladki drobiowe z owocami pod białym sosem”.
II MIEJSCE Julia Łuszkiewicz i Barbara Michałowicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku za „Swojską kaczką na kremowym puree z czerwonym sosem i złocistą marchewką”.
III MIEJSCE „Angelika Brzozowska i Michał Bednarek z Zespołu Szkół w Łupawie za „Kurczaka z morelami”.

Pozostałe zespoły, które zakwalifikowały się do finału:

Krzysztof Lis i Piotr Irzyk – Redzikowo
Olimpia Kołpińska i Paulina Piasecka – Dębnica Kaszubska
Oliwia Klawikowska i Dawid Hinca –Łupawa
Agata Michałek i Natalia Frączkiewicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku
Weronika Sarosiek i Olga Kopczewska – Kobylnica

Wszystkim gimnazjalistom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do finału, który odbędzie się

17 maja 2016 r.

Galeria