II miejsce w konkursie gastronomicznym w Lęborku
22 marca w Lęborku odbył się Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny pod nazwą „Tradycyjne produkty w nowoczesnej kuchni polskiej” przygotowany przez Powiatowe Centrum Edukacyjne w Lęborku. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów klasy III – kucharz: Mateusz Jankowski i Daniel Cichosz pod kierunkiem nauczycielki zawodu Pani Elżbiety Polenceusz. W konkursie przygotowywali „Zraz karczemny po słowińsku z sosem szpinakowym” i „Udko gęsie nadziewane masą knelową w żurawinowo-śliwkowym sosie z modrą kapustą na ciepło”. W konkursie startowało 10 szkół z regionu. W bardzo wyrównanej rywalizacji Mateusz Jankowski za udko z gęsi otrzymał II nagrodę i uznanie bardzo wymagającego jury składającego się z szefów kuchni znanych restauracji. Gratulujemy młodym kucharzom i ich opiekunce.