II miejsce w V edycji „Kulinarnego pucharu regionu”
„Symfonia Pomuchla” czyli polędwiczka z dorsza wykonana w technice SOUS VIDE aromatyzowana sokiem z limonki na podeście z kandyzowanej pietruszki w towarzystwie duszonej w miodzie i maśle gruszki otulonej szynką suszoną w akompaniamencie sferyfikowanej coca coli i winegret truskawkowym. Tą przekąską Daniel Cichosz uczeń klasy IV technikum zajął II miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym już po raz piąty przez Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku. Daniela przygotował mistrz kulinarny Pan Tomasz Kunysz , który na co dzień współpracuje z naszą szkołą prowadząc pracownię gastronomiczną w kl IV. ZSZ reprezentował Maciej Bujmiło z kl II, który przygotował roladki z piersi marynowane w onisiówce faszerowane boczkiem i oscypkiem z nutą rozmarynu. Opiekunką Maćka była Pani Elżbieta Polenceusz. W konkursie brało udział 20 uczniów ze szkół całego Pomorza. Potrawa która przygotował Daniel wyróżniała się nowoczesnym designe.
Relacja z GŁOSU POMORZA: