Konkurs kucharza - Kraków
XI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Polskie inspiracje kulinarne”
Kraków 05-07 marca 2010 r.
W konkursie wzięli udział uczniowie naszego Technikum i Szkoły Zawodowej:
- Patryk Dunal - kl.III Technik kucharz
- Paweł Stępień - kl.I Kucharz małej gastronomii
Celem konkursu jest propagowanie różnorodności potraw i napojów oraz tradycji kulinarnych, dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych, rozwijanie zawodowych zainteresowań uczniów, rozbudzanie pomysłowości i inicjatywy, wyrabianie poczucia estetyki i piękna.
Prywatny Zespół Szkół przywiózł do Słupska wyróżnienie, które zdobył Paweł Stępień za potrawę „Łosoś w pistacjach”.
Uczniowie przygotowywali po dwa dania słone oraz słodkie. Prezentowane potrawy to:
- w wykonaniu Pawła Stępnia - Łosoś w pistacjach, Rajskie jabłko
- w wykonaniu Patryka Dunala - Kaczka po smołdzińsku, Gruszka w kruszonce po smołdzińsku
GRATULUJEMY I ŻYCZYMY DALSZYCH SUKCESÓW