Kulinarne wariacje z dynią w roli głównej
Pasja, zaangażowanie, kreatywność - te słowa najlepiej opisują najzdolniejszych uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Słupsku, którzy pokazali jak wiele możliwości kulinarnych skrytych jest w pięknej, pomarańczowej dyni. "Kulinarne wariacje z dynią w roli głównej", pod tym hasłem uczniowie tworzyli swoje potrawy, w których królował jeden z najsmaczniejszych darów jesieni. A oto efekt ich pracy:
I miejsce - Krzysztof Lis i Marcel Kowal IIIA, za łososia na puree z dyni.
II miejsce - Michał Bokacz i Klaudia Podgórzańska IVA, za ravioli z dynią, ricottą i płynnym żółtkiem na sosie z białego wina.
III miejsce Adam Śliwiński i Sandra Dolna IIA, za dyniowe pierożki na sosie z parmezanu.
Wyróżnienie otrzymały Agnieszka Tarnogrodzka i
Klaudia Taraszkiewicz z kl. IIb za sernik dyniowy.