Podsumowanie zajęć praktycznych klasy 2
Kucharze z kl. II popisywali się zdobytymi umiejętnościami – takich potraw nie powstydziły by się najlepsze restauracje.
Przez cały rok uczniowie klasy II w zawodzie kucharz odbywali zajęcia praktyczne pod okiem mistrzów kuchni, najlepszej w Słupsku restauracji Atmoshere: panów Łukasza Bronisza i Artura Lachowicza.
Na zakończenie rocznych zajęć uczniowie w dwuosobowych zespołach przygotowywali potrawy według własnych receptur i podane na sposób przez siebie skomponowany.
Młodzi adepci sztuki kulinarnej wykorzystywali nabyte w trakcie zajęć umiejętności.
Potrawy oceniane były przez Panią dyrektor Małgorzatę Iwańską, nauczyciela przedmiotów gastronomicznych oraz mistrzów kuchni.
Konkurs wypadł nadspodziewanie dobrze. Niektórych potraw nie powstydziła by się niejedna restauracja. Uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i inwencją własną zarówno w komponowaniu smaków jak i wyglądu potraw. Komisja najwyżej oceniła potrawy Pauliny Lipińskie i Mateusza Wróblewskiego, Rafała Bajaka i Bartosza Simonowicza oraz Oskara Popka i Bartka Żmudy. Na koniec panowie z Atmoshere ocenili pracę uczniów wciągu całego roku i dla najlepszej czwórki ufundowali nagrodę – kolację w swojej restauracji.