Prelekcja pt. "Eko hotele - w jaki sposób hotele mogą dbać o środowisko?"
Hasłem tegorocznych obchodów tygodnia Żywności i Żywienia jest "EKO-LOGIKA". W związku z tym nie mogło zabraknąć prelekcji dla hotelarzy o ekologicznych rozwiązaniach w hotelarstwie. Prelekcję pt. "Eko hotele - w jaki sposób hotele mogą dbać o środowisko?" poprowadziła nauczycielka przedmiotów zawodowych pani Justyna Piechowska.
Podczas prelekcji omówiono trzy obszary działań, do których inwestorzy w sektorze turystycznym przywiązują coraz więcej uwagi tj. oszczędne gospodarowanie energią, minimalizacja ilości odpadów oraz oszczędne gospodarowanie wodą. Przedstawiono również przykłady ekologicznych rozwiązań oraz korzyści wynikające z proekologicznej polityki obiektu hotelarskiego.
Na koniec prelekcji na uczniów czekał quiz, w którym pierwsze miejsce zajęła Paulina Ittrich. Gratulujemy!