Prelekcja pt. "Kuchnia wegańska i wegetariańska"
Kolejny dzień działań edukacyjnych związanych z Tygodniem Żywności i Żywienia. Prelekcję dla uczniów z klas gastronomicznych poprowadziła nauczycielka przedmiotów zawodowych - pani Marta Gołębska. Uczniowie otrzymali sporą dawkę wiedzy na temat kuchni roślinnych. Poznali różnicę między weganizmem a wegetarianizmem. W czasie prelekcji nie zabrakło czasu na refleksje na temat tego, czy wege kuchnia jest w stanie uratować nasze środowisko.
Niespodzianką były quizy, w których zwycięzcami okazali się: Oliwia Chybowska z klasy 4a oraz Wojciech Dramiński z klasy 1a. Gratulujemy!
Nagrodzeni zostali również uczniowie, którzy zdobyli najwiekszą ilość punktów w szkolnym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu. W tym roku Marcel Setny i Jakub Jaźwiński z klasy 4 c będą reprezentować naszą szkołę w etapie okręgowym. Serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia!