Przepis Mateusza wśród najlepszych
Pierwsze wyróżnienie w Ogólnopolskim Finale III edycji Konkursu na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący polskie produkty, otrzymał Mateusz Wróblewski z kl IV A. Przepis Mateusza na roladki z pstrąga faszerowane bryndzą podhalańską na postumencie ziemniaczanym w otulinie prażonych jabłek i nalewki pigwowej, zyskał uznanie jury i zakwalifikował się do finału. 11 października finaliści reprezentujący średnie szkoły gastronomiczne z całej Polski rywalizowali w Warszawie o tytuł najlepszego. Organizatorzy – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, podkreślali niezwykle wysoki i wyrównany poziom młodych kucharzy.
Cieszymy się bardzo, że potrawa Mateusza i sam Mateusz został zuważony i znalazł się wśród najlepszych w Polsce. Oprócz nagród i wyróżnień przepisy finalistów zostaną opublikowane w specjalnym wydawnictwie książkowym.