Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Wyniki I Edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego

20 drużyn, wielkie emocje i niezwykła atmosfera tak w skrócie można opisać to, co działo się w miniony piątek w pracowni gastronomicznej na Przemysłowej.

Komisja konkursowa ogłosiła przejście do półfinału 16 zespołów.

Jednocześnie mamy zaszczyt poinformować , że po I etapie trzy pierwsze miejsca przyznano:

I MIEJCE Angelika Brzozowska i Michał Bednarek z Zespołu Szkół w Łupawie za „Zapiekankę ziemniaczaną z jabłkami”

II MIEJSCE Marta Szeliga i Karolina Trela z Zespołu Szkół w Jezierzycach za „Krokiety ziemniaczane z mięsem”

III MIEJSCE Wojciech Król i Daniel Szmigiero z gimnazjum nr 6 ze Słupska za „Kaszubskie Kluski ziemniaczane”

Pozostałe zespoły które zakwalifikowały się do 2 etapu:

Karolina Trąbczyńska i Alina Częścik – Redzikowo

Krzysztof Lis i Piotr Irzyk – Redzikowo

Oliwia Mańkowska i Joanna Masłowska – Sycewice

Olimpia Kołpińska i Paulina Piasecka – Dębnica Kaszubska

Marta Buzarewicz Alicja Przybylska – Dębnica Kaszubska

Oliwia Klawikowska i Dawid Hinca –Łupawa

Ewa Damaszke i Karolina Ludwichowska – Łupawa

Julia Łuszkiewicz i Barbara Michałowicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku

Michał Tomaszewski i Cezary Suwała – gimnazjum nr 6 w Słupsku

Patrycja Szczegielniak i Sofija Zaderetska – gimnazjum nr 6 w Słupsku

Agata Michałek i Natalia Frąckiewicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku

Weronika Sarosiek i Olga Kopczewska – Kobylnica

Aleksandra Słodzińska Aleksandra Zbroś - Damnica

Wszystkim gimnazjalistom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do II etapu konkursu.

O terminie poinformujemy opiekunów.

Galeria