Wyniki I Edycji Regionalnego Konkursu Kulinarnego
20 drużyn, wielkie emocje i niezwykła atmosfera tak w skrócie można opisać to, co działo się w miniony piątek w pracowni gastronomicznej na Przemysłowej.
Komisja konkursowa ogłosiła przejście do półfinału 16 zespołów.
Jednocześnie mamy zaszczyt poinformować , że po I etapie trzy pierwsze miejsca przyznano:
I MIEJCE Angelika Brzozowska i Michał Bednarek z Zespołu Szkół w Łupawie za „Zapiekankę ziemniaczaną z jabłkami”
II MIEJSCE Marta Szeliga i Karolina Trela z Zespołu Szkół w Jezierzycach za „Krokiety ziemniaczane z mięsem”
III MIEJSCE Wojciech Król i Daniel Szmigiero z gimnazjum nr 6 ze Słupska za „Kaszubskie Kluski ziemniaczane”
Pozostałe zespoły które zakwalifikowały się do 2 etapu:
Karolina Trąbczyńska i Alina Częścik – Redzikowo
Krzysztof Lis i Piotr Irzyk – Redzikowo
Oliwia Mańkowska i Joanna Masłowska – Sycewice
Olimpia Kołpińska i Paulina Piasecka – Dębnica Kaszubska
Marta Buzarewicz Alicja Przybylska – Dębnica Kaszubska
Oliwia Klawikowska i Dawid Hinca –Łupawa
Ewa Damaszke i Karolina Ludwichowska – Łupawa
Julia Łuszkiewicz i Barbara Michałowicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku
Michał Tomaszewski i Cezary Suwała – gimnazjum nr 6 w Słupsku
Patrycja Szczegielniak i Sofija Zaderetska – gimnazjum nr 6 w Słupsku
Agata Michałek i Natalia Frąckiewicz – gimnazjum nr 6 w Słupsku
Weronika Sarosiek i Olga Kopczewska – Kobylnica
Aleksandra Słodzińska Aleksandra Zbroś - Damnica
Wszystkim gimnazjalistom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do II etapu konkursu.
O terminie poinformujemy opiekunów.