Na starcie otrzymasz szkolny strój gastronomiczny - roboczy i reprezentacyjny na konkursy i wyjazdy.
Nie płacisz za produkty, z których gotujesz, a potem jesz. W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.
Nasza pracownia gastronomiczna jest jak laboratorium, wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt.
Tylko u nas nauczyciele praktycy, szefowie najlepszych restauracji.
Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:
- spływy kajakowe,
- warsztaty tematyczne,
- pikniki integracyjne,
- konkursy wyjazdowe.
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:
- kelnerskiej,
- baristycznej,
- barmańskiej,
- dietetycznej.
W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie kucharz będziesz:
- poznawać sekrety sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli,
- produkować wyroby kulinarne o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych odsłonach,
- poznawać kuchnię i tradycje kulinarne innych narodów,
- poznawać nowe metody produkcji kulinarnej łączące tradycję z nowoczesnością,
- rozwijać swój talent pod okiem mistrzów kuchni,
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności,
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych.
Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie kucharz możesz:
- podjąć pracę w zakładach gastronomicznych w Polsce i na świecie,
- prowadzić własną działalność gastronomiczną,
- w sposób kreatywny łączyć różne techniki i metody pracy,
- tworzyć własne receptury i przepisy kulinarne,
- kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych.
W ogóle jedzenie jest niesamowite w tym, jak potrafi łączyć ludzi.