Na starcie otrzymasz szkolny strój gastronomiczny - roboczy i reprezentacyjny na konkursy i wyjazdy.
Nie płacisz za produkty, z których gotujesz, a potem jesz. W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.
Nasza pracownia gastronomiczna jest jak laboratorium, wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt.
Tylko u nas nauczyciele praktycy, szefowie najlepszych restauracji.
Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:
- spływy kajakowe,
- warsztaty tematyczne,
- pikniki integracyjne,
- konkursy wyjazdowe.
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:
- kelnerskiej,
- baristycznej,
- barmańskiej,
- dietetycznej.
W trakcie nauki w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:
- poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli,
- produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych odsłonach,
- tworzyć własne receptury potraw i napojów,
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności,
- zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni,
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych,
- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
- zdobywać doświadczenie podczas praktyk w najlepszych restauracjach w regionie.
Po ukończeniu technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:
- prowadzić własną działalność gastronomiczną,
- podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, pubie,
- być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach,
- pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych,
- po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni,
- kontynuować naukę na wybranych studiach.
W ogóle jedzenie jest niesamowite w tym, jak potrafi łączyć ludzi.