Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Oferta Szkoły Branżowej II stopnia skierowana jest do osób, które ukończyły szkołę branżową I-go stopnia w zawodzie KUCHARZ - to kontynuacja kwalifikacji z poprzedniej szkoły. Po ukończeniu szkoły II stopnia i po zdaniu egzaminu z zakresu drugiej kwalifikacji, absolwent uzyska wykształcenie średnie branżowe oraz dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych.

Kolejnym ważnym aspektem szkoły branżowej II stopnia jest możliwość zdawania egzaminu maturalnego, co wiąże się z możliwością rozpoczęcia nauki na studiach wyższych. Warunkiem przystąpienia do egzaminu, jest nieprzerwanie nauki po szkole branżowej I-go stopnia.

Zajęcia odbywają się w formie zaocznej - w poniedziałki oraz środy po południu. Więcej informacji uzyskasz, gdy zadzwonisz pod numer 59 8400666 / 59 8429859 lub odwiedzisz nas na ul. Przemysłowej 101 w Słupsku.