Jeséń w kaszëbsczé kùchni
Przed nami kolejny projekt. Już niedługo przedstawimy więcej szczegółów!
Jeséń w kaszëbsczi kùchni - dynia w roli głównej
Zakończyliśmy projekt JESÉŃ W KASZËBSCZI KÙCHNI. W ostatniej części uczestnicy zmagali się z dynią. Wszystkie przepisy kulinarne pozyskane od naszych babć, ciotek, mam i innych członków rodziny zostały zaprezentowane na ostatnich warsztatach kulin...
więcej
Jeséń w kaszëbsczé kùchni - szkolne warsztaty
W ramach realizowanego w naszej szkole projektu Jeséń w kaszëbsczé kuchni odbyły się kolejne warsztaty, których tematem był ziemniak. Warsztaty przebiegły w trzech etapach: - prelekcji i zwyczajach, produktach i sposobach gotowania na Kaszubach,-...
więcej
Jeséń w kaszëbsczi kùchni - gotowanie na polanie
Z początkiem września rozpoczął się sezon na cukinię. Stała się ona główną bohaterką pierwszej części naszego projektu Fundacji Edu-Care: Jeséń w kaszëbsczi kùchni, który rozpoczęliśmy warsztatami: Gotowanie na polanie. Środki pozyskane z funduszu...
więcej